compagnon live på Fotomarathon Stuttgart

compagnon live beim Fotomarathon Stuttgart

En compagnon på Foto Marathon Stuttgart

När jag ursprungligen gick med i compagnon letade Valentin och Vitalis efter någon som kunde ge sin röst till både deras varumärke och deras dröm. Någon som förstod vad de gjorde, vad de arbetade med och varför. Någon som kunde kommunicera och representera dessa saker. Och någon som hade en så stor passion för foto eller film som möjligt. Det var så jag blev en compagnon. Jag brukar låna ut min röst och handstil för att berätta om compagnon, eller för att porträttera "inspirationens compagnons" i en intervju för dig. Idag, för en gångs skull, använder jag mina ord själv: Tillfället? Det årliga fotomaratonet i & genom Stuttgart. Innan jag deltog för första gången hade jag bara en vag uppfattning om vad jag kunde förvänta mig. Det handlar om följande: Målet är att ta en serie på 10 bilder på 10 individuella teman inom en period på 6 timmar. Dessa teman samt det övergripande temat är hemliga fram till startsignalen. Minneskortet får endast innehålla exakt 10 bilder vid målgång. Mer eller mindre resulterar i diskvalificering. Ordningen får inte heller väljas fritt eller ändras. Om du t.ex. av misstag raderar bilden för ämne 4 eller hoppar över uppgiften, kommer alla efterföljande bilder automatiskt att diskvalificeras. Resultaten räknas endast "ur kameran", så efterbearbetning är inte tillåtet. Klurigt och spontant. Planering av det oplanerbara Med vår "erfarna" teamryggsäck var mina alternativ verkligen omfattande för att kunna förbereda mig för alla eventualiteter. Men mitt mål var att packa lätt och effektivt. Namnet "maraton" är ingen tillfällighet. Du måste oundvikligen gå långa sträckor till fots och leta efter din vision i olika hörn av staden. I slutändan hade jag mer utrustning i ryggsäcken än jag hade behövt. "Det skadar inte att ha mer än man absolut behöver!" Så jag fann min frid med utrustningen, stativet, hela mitt urval av objektiv och den hopfällbara reflektorn, som jag fortfarande knappt kan motivera för mig själv. Kanske en vanans makt. En inställning för svagt ljus, typisk för mina turer, i väntan på en strålande, soldränkt dag. Ryggsäcken täckte denna meningslöshet med en bekväm känsla. Allt kommer att bli bra. Inte ett gram för mycket för 6 timmars utforskande av staden.


Vi packar vår egen ryggsäck för fotomaraton i Stuttgart imorgon. @compagnonbags

Det är bara början... Den viktigaste delen av utrustningen är den mentala inställningen. Alternativt viljan att vinna. För mig handlade det om det spontana elementet. Glädjen över detta korta äventyr. Och om att träffa andra kreatörer och utbyta idéer. Tack vare ryggsäckens avslappnade look var jag säker på att tävlingsidén skulle ses som sekundär. Särskilt i kontrast till den radikalt laddade, spontana törsten efter seger hos vissa andra. Maratonloppet är öppet för startande med kameror av alla slag. Från smartphones (1 startande av 120), till Leica-användare med bara en M9 på en rem, till "Clint Eastwood" med en dubbel 5D Mark III-kombination, inklusive en bra 5 kilo knutet glas. Vilket skådespel. Under mitt första objektivbyte för dagen hade jag omedelbart ett samtal med en ung kvinna som noggrant granskade förvaringsutrymmet i compagnons ryggsäck och redan ångrade köpet av sin egen ryggsäck inom några månader. Min compagnon hade skickat mig en till för tävlingen. Tillsammans väntade vi på startsignalen.

På stadens puls

Ett paraplytema som knappast kunde tolkas på ett mer mångsidigt sätt. Förmodligen perfekt för ett evenemang som detta. De enskilda undertemana för bilderna hämtades från rader eller verser i Stuttgarts stadsdikt. Vissa av dem erbjöd större konstnärlig frihet, andra begränsade möjligheterna kraftigt på grund av exakt definierat innehåll. Ungefär hälften av startfältet föll plötsligt in i en vinterförsäljningsmentalitet. Vi avstod från Ultimate Fighting i buren (som representerades av en kollektivtrafik) och tog oss tid att planera ett förnuftigt första steg.

Bild 1: "En stad av konst och kultur..." Den verkliga svårigheten, bortsett från själva citatet, ligger i kravet att den första bilden måste innehålla startnumret för respektive fotograf. Det spelar ingen roll i vilken form. Av en slump hittade vi en parkeringsplats precis bredvid en body art-butik. Ägaren kom ut på gatan för att påpeka för mig att alla som inte parkerade exemplariskt på denna gata skulle behandlas på samma sätt som Manchurian Candidate. Vy genom skyltfönstret. Tidlös #1, designad och byggd av ägaren. Den perfekta miljön för kultur och konst som du kan bära på huvudet, på huden och under. Mitt startnummer, som hålls av något annorlunda, modern, levande, hudnära kultur. Den perfekta #1 för foto nummer 1.

Photo 1 - Style culture in Stuttgart

Bild 2: "...inramad av grönska, av skog och fält,..." Efter att den urbana karaktären i den första versionen tycktes komma direkt från min faktiska stil och smak, tappade den här raden på något sätt stinget. Det som efterfrågades verkade väldigt djärvt. Hackneyed. Eller helt enkelt inte den sko jag gillar att bära. Med min ryggsäck bara halvt axlad förberedde jag mig på att leta efter en lösning i den. Som om enbart teknik skulle hjälpa i dessa fall. Sidogatan några meter längre bort, en korridor inramad av grönska, var en gudagåva. För tiden är knapp.

Photo 2 - a city hallway framed by nature

Bild 3: "...här säger du Schätzle till din fru." Riktningen var tydlig. Min följeslagare och jag gick mot centrum. Där finns det par. Men man kan hitta dem överallt. Vad gör en "Schätzle" till en riktig "Stuttgarter Schätzle"? Måste en sådan älskling alltid vara en kvinna?

Photo 3 - Stuttgart's precious

Bild 4: "Det är verkligen värt att våga titta på allt i lugn och ro..." Exakta begrepp? Nej, inte alls. Precis som i den schwabiska "Hanoi!", är hela världen här inne. Förstå det som vad du vill! Inget kunde vara enklare. Jag fann lugn och ro att se mig omkring en dryg kilometer längre fram. Ett visst andligt självförtroende ingick.

Photo 4 - taking time to wander around in peace

Bild 5: "Operahuset är alltid en fröjd för ögat och örat. En sådan stilfull och ädel inramning gläder både män och kvinnor." Ett citat som en fest för deltagare som hoppades på tydliga uppgifter. En skräck för oss. Det luktade redan 120 identiska foton. Vi måste ha ägnat 60-70 minuter åt att undvika operahuset som vampyrer undviker solljus. Ädla ramar, nöjen för man och kvinna. Men typiskt för Stuttgart. Inte utan. Handtaget gick till ryggsäcken för de tunga vapnen.

Photo 5 - passion of the opera Stuttgart

Bild 6: "För dem som föredrar att ha roligt högt, inte tyst." Lördag lunchtid är en extremt populär tid för diskotek och musikevenemang i Stuttgart. Men vem vill hålla fast vid sådana idéer? Det blir högljutt överallt där det råder en sprudlande glädje. Och vem vet mer om överflöd än sorglösa barn? Just det!

Photo 6 - having fun in Stuttgart

Bild 7: "I Stuttgart är mottot alltid: Länge leve idrotten. Under de sista 9 kilometerna fick jag reda på att min teamkollega är en ambitiös triathlet. Men att be henne ställa sig framför kameran igen var uteslutet. Dessutom erbjuder sport 2016 ett bredare utbud än en fotbollsplan eller en simbassäng i skogen. Det gäller bara att hitta dessa nya sporttempel. Hej ryggsäck, gör snabbt tele redo!

Photo 7 - sporty city Stuttgart

Bild 8: "Och flanera, det är ju det vanliga, det kan man också göra i stadskärnan." Ja, om man måste. Att uppskattningsvis 90 procent av alla shoppingkassar som transporteras nu har en viss design talar inte direkt till regionens fördel, men en tvivelaktig förståelse av värderingar måste stå ut med denna typ av fingerpekande i dessa dagar.

Photo 8 - shopping in Stuttgart

Bild 9: "Därför rekommenderar vi alla att koppla av i Stuttgart." Min kampanjkollega hade bokstavligen detta ämne framför linsen på några sekunder. Jag kämpade verkligen med det. Som om det var svårt att hitta avslappning i Stuttgart. Men en typ av avkoppling som är typisk för Stuttgart? Jag känner inte staden tillräckligt väl för det. När motivet hittade mig efter ytterligare 2 kilometer, hörde jag en rad från en sång ur Djungelboken ("try Gemütlichkeit..."). Bara på schwäbiska.

Photo 9  - relaxing and chilling in Stuttgart

Bild 10: "Upptäck hela bredden, Stuttgart från ett annat perspektiv." Raka vägen hem. Och äntligen ett tema som jag gillar. Nu är det bara att subtrahera ljuset. Med ryggsäcken var stativet snabbt till hands. Ut i underjorden. "Andra sidor" är trots allt inte bara höger och vänster.

Photo 10 - another side of Stuttgart

Avslutning på Calumet i Stuttgart. Och nu? Med våra snabba steg slog vi den maximala tidsramen med hela 90 minuter. Under de kommande veckorna kommer en högklassig jury att utvärdera alla individuella prestationer och välja ut de bästa deltagarna. Den 4 juni 2016 kommer vinnarna att hed ras på tullkontoret i Bad Canstatt och en utställning av de resulterande verken kommer att visas. Denna utställning är öppen för alla. För min del har jag fått en spännande erfarenhet och kommer förmodligen att sätta upp evenemanget på min agenda igen för 2017.
Jag kommer inte att tveka att ta min ryggsäck igen för att följa med mig. Ärligt talat.

Just finished

Läs nästa

compagnon der Inspiration - Teil 11:  MXMILIAN
compagnon der Inspiration – Teil 12:  Max Leitner

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.