inspirationskompanjon - Del 18: Matt Granger

compagnon der Inspiration - Teil 18: Matt Granger

Matt är en legend bland fotograferna på YouTube. Om du vill lära dig mer om nya tekniker och ny utrustning är Matts kanal förmodligen det bästa stället att gå till. Trots att Matt är en internationellt efterfrågad handledare, lärare, testare, fotograf och konstnär tog han sig tid att träffa oss för en intervju. Vi är glada att välkomna den nyaste medlemmen i compagnons ambassadörsteam: Matt Granger

compagnon: För många år sedan, om du ville lära dig något om fotografering via YouTube, prenumererade du på kanalen "That Nikon Guy" och var väl försedd med ett brett utbud av innehåll. Hur kom det sig att du valde att gå den här vägen och dela med dig av din kunskap på YouTube? Vad tror du har förändrats sedan dess, för nästan ett decennium sedan?

Matt Granger: "Har det gått så lång tid? Wow! *skratt* För det första, [kontots] namn - jag tittade på min utrustning och såg en massa Nikon-logotyper. Jag gick direkt på namnet när jag öppnade kontot. Jag filmade min första video och laddade upp den, och tänkte att kanske några Nikon-användare skulle följa mig. Den faktiska impulsen till kanalen var lite naiv. Jag hade letat efter en kameraväska på nätet och såg en recension om den. Jag tänkte för mig själv: "Ha! Någon har gjort en video om en väska. Jag ska göra samma sak när min kommer."
Den första videon finns fortfarande på min kanal... Naturligtvis har kvaliteten på de produkter jag använder och förmodligen också kvaliteten på mina videor stadigt förbättrats sedan dess. Och vad mer har förändrats? En hel del. Jag bor nu i New York, jag reser halva året, jag samarbetar med trevliga, kreativa människor och mina kameraväskor är nu de snyggaste och mest högkvalitativa som finns."

compagnon: En del av dina tittare kanske inte vet att du faktiskt är australiensare och inte amerikan. Du har också tillbringat mycket tid i Asien. Nu är New York City ditt adopterade hem, hur kom det sig? Om du inte får ett direkt uppdrag, hur bestämmer du dig för vart dina resor ska ta dig härnäst?

Matt Granger: *skrattar* "Jaså, verkligen? Då måste de som följer mig titta på mina videor utan ljud. De flesta inser snabbt att jag är australiensare. Men jag valde New York eftersom, tja... det är New York. Jag älskar den här staden. Det finns ingen ursäkt för att vara uttråkad eller omotiverad här. Det finns så mycket energi och så många möjligheter. Det är mycket svårare att tänka på nedtid/fritid i New York.
Det finns vanligtvis flera faktorer som avgör vart jag ska härnäst: Jag har alltid humlor i rumpan när det gäller resor, jag älskar det. Åtminstone älskar jag att vara på en ny plats. Själva resan ger mig oftast mindre njutning. I bästa fall dras jag till en plats som jag verkligen vill upptäcka, där jag kan uppfylla kundorder eller där jag kan utforska och göra research inför framtida fotoresor. Och det brukar bli så, eftersom de platser som jag dras till som fotograf oftast också är de platser där en fotoresa alltid är en bra idé. För närvarande utforskar jag och arbetar med Laos, Mongoliet och Kuba."

compagnon: Det låter väldigt spännande. Dina turer och workshops är också mycket populära. Får du någonsin känslan av att du lär ut mer än du själv kan trycka på avtryckaren? Oroar du dig för din egen stil eller saknar du till och med att kunna vara kreativ med kameran själv oftare? Fungerar kreativt arbete fortfarande för dig på samma sätt som det gjorde när du först började?

Matt Granger: Mycket bra fråga, alla inom det här området ställs inför den här svårigheten när de vill ta steget från passion eller hobby till yrke. Vid någon tidpunkt blir kundens behov och önskemål viktigare än dina egna. Mina deltagare och gäster är också min första prioritet på mina turer. Jag ägnar min tid åt att se till att de får de bilder de vill ha, att allt går smidigt och att eventuella oundvikliga problem löses på ett omsorgsfullt sätt. Om jag har tid att fotografera något själv är jag glad över det, men det är inte mitt egentliga mål på dessa resor. Så det är naturligtvis sant att mina bästa bilder kommer från mina första utforskande resor till landet i fråga. Det ger mig mer tid att ta några bilder för mig själv. När det gäller min stil och kreativitet är det naturligtvis svårare nu, jag måste hålla extra tid för mig själv för att ta bilder, vid sidan av YouTube, kunder och marknadsföring. Jag arbetar också med projekt som är relaterade till min personliga passion, där jag tillåter mig några bilder varje månad.

compagnon: I ditt community har du varit aktiv inom nästan alla typer av fotografering, från sport, porträtt, landskap, djurliv och mycket mer. Du kombinerar ofta dessa utflykter med rekommenderad utrustning för ändamålet och testar delarna längs vägen. Med tanke på den begränsade tid du kan ägna åt din egen fotografering skulle vi gärna vilja veta vilka fotograferingar du tycker särskilt mycket om.

Matt Granger: Jag har två svar på den här frågan. För det första arbetar jag regelbundet med min nakenfotografering. Naturligtvis tillåter inte sociala medier mig att dela dessa resultat med samhället på ett meningsfullt sätt. För närvarande arbetar jag också med två nya böcker och en utställning i New York. Jag är också lite av en introvert person, jag behöver tid för mig själv för att ladda batterierna. Jag tycker verkligen om att promenera ensam i ett nytt område (helst en stad). Jag fotograferar scener, människor eller byggnader som inspirerar mig.

compagnon: Man kan uppskatta att du har testat och recenserat minst hälften av alla kameror och objektiv som har kommit ut på marknaden under de senaste 10 åren. I början verkade du vara nära förknippad med Nikon. Är din favoritkamera idag, oavsett om det gäller ett professionellt jobb eller din personliga fritid, fortfarande en Nikon? Är det lätt för dig att fortfarande vara entusiastisk när det gäller ny utrustning?

Matt Granger: Jag började faktiskt med Kodak *skrattar*. Det är det knappast någon som vet. Det var snabbkameror från min mormor. Sedan lärde jag mig mer om fotografering på min pappas Olympus SLR. Min första riktiga kamera var en Yashica SLR. När digitaliseringen av kameror följde hade jag några Olympus DSLR innan jag bytte till Nikon. Än idag fotograferar jag främst med Nikon. Men jag har fortfarande Sony-kameror i min arsenal, jag älskar fortfarande att använda min Hasselblad 503CW och jag har också en digital Hasselblad X1D som fotograferar åt mig.
Vad gäller entusiasm - jag är ärligt talat fortfarande ett fan av teknik. När jag växte upp hade jag smeknamnet "Inspector Gadget" eftersom jag alltid var tvungen att ha den senaste mobiltelefonen, kameran eller något annat. Även om jag nu har en klarare och mer upplyst syn på det hela och kan mäta reaktionen från samhället, blir jag fortfarande upphetsad över att lära känna nya delar och prova nya funktioner.

compagnon: Med så mycket imponerande kunskap om teknik och utrustning innehåller din kameraväska utan tvekan utsökt material, oavsett vad du fotograferar. Vi skulle gärna vilja veta om det finns något ovanligt föremål i din kameraväska som inte alla brukar ha med sig. Oavsett om det är av praktiska eller sentimentala skäl.

Matt Granger: Jag har bara ett tråkigt svar här: nej. Jag packar min väska specifikt för dagen i fråga eller för en viss resa och packar det jag absolut behöver. Vad jag däremot har i varje väska är visitkort, eftersom jag aldrig har tillräckligt med dem i min plånbok.

compagnon: När vi ändå är inne på ämnet visitkort och affärsrelationer: Ditt namn har blivit synonymt med en institution inom den kreativa industrin. Finns det några andra fotografer eller kreativa konstnärer som inspirerar dig och vars arbete du beundrar och/eller uppskattar särskilt mycket?

Matt Granger: Naturligtvis. Det finns så många! Kreativa fotografer, filmskapare, historieberättare, strategiska affärsutbildare eller till och med mina studenter och kursdeltagare inspirerar mig. Den sista punkten kan verka lite överraskande, men när jag ser mina studenter, antingen på en personlig workshop, förstå lektionen och tillämpa den, ta den till nästa nivå, eller när jag ser en online-students arbete utvecklas och förbättras, är det otroligt inspirerande. Det är förmodligen den bästa delen av mitt jobb. Jag är oftast omgiven av kreativa, dynamiska människor och det motiverar mig verkligen.

compagnon: Detta bekräftar i slutändan att du är gjord för att undervisa och vägleda dina elever och kan hjälpa dem till nästa nivå. Du har valt fotografin för detta, vilket är en av de saker som fick dig att träffa oss idag. Vi uppskattar att du tog dig tid för den här intervjun. Tack så mycket för det. Vi önskar dig all framgång med dina kommande projekt och planer. Eftersom du alltid verkar vara väldigt glad över att resa och arbeta med dina compagnon-produkter är vi också glada över att ha dig med i vårt Ambassdor-team. Allt gott, Matt.

Läs nästa

'Finding Perspective' mit Max Leitner
Swarovski Optik X compagnon

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.